Itävalta 2010 Eurokolikkosarja 1c - 2e

Itävalta 2010 Eurokolikkosarja 1c - 2e


Kaikki vuoden 2010 Itävallan 8 kpl eurokolikot 1c - 2e.
 
Itävallan eurokolikkosarjan kuva-aiheina on kukkia, arkkitehtuuria ja maan historian merkkihenkilöitä. Aiheet valittiin kansallisen valintaraadin työn ja mielipidekyselyn pohjalta. Kolikot suunnitteli itävaltalainen taiteilija Josef Kaiser.

Kuva-aiheena 2 euron kolikossa on rauhanasianainen Bertha von Suttner. Aihe symboloi Itävallan jo useita vuosikymmeniä kestänyttä toimintaa rauhan hyväksi.
2 euron kolikon syrjän kaiverrus: neljä kertaa 2 EURO *** vuorotellen oikein päin ja ylösalaisin.

1 euron kuva-aiheena on kuuluisa itävaltalainen säveltäjä Wolfgang Amadeus Mozart. Aihe muistuttaa Itävallan maineesta musiikkimaana.

50 sentin kuva-aiheena on Wienin nykytaiteen museo, Secession. Aihe kuvastaa jugendtyylin syntymistä Itävallassa sekä uuden aikakauden alkua ja siten vertauskuvallisesti siirtymistä euron käyttöön.

20 sentin kolikossa on kuva-aiheena Belvederen barokkilinna, joka on yksi Itävallan kauneimmista barokkirakennuksista. Linnan nimi yhdistetään vapauteen, sillä vuonna 1955 siellä allekirjoitettiin Itävallan itsenäisyyden palauttanut sopimus.

10 sentin kuva-aiheena on Pyhän Tapanin katedraali, joka on Wienin goottilaisen arkkitehtuurin helmi ja suosittu nähtävyys.

5 sentin kuva-aiheena on alppiesikkoja. Kukka-aihe symboloi velvollisuuttamme huolehtia ympäristöstä ja Itävallan roolia yhteisen ympäristöpolitiikan kehittäjänä.

2 sentin kuva-aiheena oleva alppitähti symboloi niin ikään velvollisuutta huolehtia ympäristöstä ja Itävallan roolia yhteisen ympäristöpolitiikan kehittäjänä.

1 sentin kuva-aiheena oleva katkeronkukka symboloi sekin velvollisuutta huolehtia ympäristöstä ja Itävallan roolia yhteisen ympäristöpolitiikan kehittäjänä.

  • Malli: EUR AUT 2010
  • Tuotemerkki: [Euro coins]

12,90€

Lisää koriin:  X Copyright © 2020 www.finnserver.com & www.vmtarvike.com | Österman